Продължават усилията на пловдивската полиция за гарантиране на пътната безопасност и

...
</TD
> Продължават усилията на пловдивската полиция за гарантиране на пътната безопасност и
Коментари Харесай

Дрогиран моторист е задържан за опасна маневра на пътя Пловдив-Асеновград

Продължават напъните на пловдивската полиция за гарантиране на пътната безопасност и недопускане на произшествия на обслужваната територия, оповестиха от институцията.

В осъществяване на този приоритет в ежедневната работа на чиновниците е залегнал непрекъснатият надзор за прецизно съблюдаване на разпоредбите от всички участници в придвижването.

За повишение на успеваемостта от предварителната защита от време на време се възнамеряват профилирани интервенции с присъединяване на униформения състав с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата. Действията са ориентирани към попречване на противообществени прояви и закононарушения, свързани с ръководство на моторни транспортни средства.

Особено внимание се обръща на случаите, в които водачи подхващат рискови маневри и демонстративно правят нарушавания, свързани с нерегламентирани надпревари или т.нар " дрифтове “.

В тази връзка е и извършената акция с присъединяване на чиновници от 01 районно управление (на МВР), 05 районно управление (на МВР), РУ-Асеновград и моторизирано звено " Сигма “ на бранш " Специализирани полицейски сили “ с обсег на инспекциите двуколесни моторни транспортни средства.

Във времевия период от 20,00 ч. в сряда до 1,00 ч. през днешния ден на пътя Пловдив – Асеновград екипите са спрели 62 мотоциклета, снели са самоличността на 82 водачи и пасажери. За открити нарушавания на ЗДвП са формирани 4 акта и връчени 10 санкции с фиш. С протоколи по член 65 от ЗМВР са предизвестени 29 лица.

След своевременна интервенция чиновниците на реда са прекратили рисково придвижване на една гума на мотоциклет " Сузуки “ с 34-годишен лидер. Според закона за това нарушаване е планувана санкция в размер на 3000 лв. и отнемане от правоуправление за период до 12 месеца.

Същевременно против мъжа е стартирано досъдебно произвеждане по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс, откакто тестът му за приложимост на опиати реагирала позитивно. С полицейска заповед причинителят е арестуван в Пето районно управление (на МВР).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР